Op zaterdag 4 februari vond de feestelijke prijsuitreiking plaats voor ‘wadfotograaf van het jaar 2022’. WadFotografie.nl en Foto Hommema daagden fotografen door middel van een fotowedstrijd uit om hun drie mooiste  foto’s van het waddengebied op te sturen. Na een spannende week waarin het publiek hun stem uit kon brengen via Facebook, werd de winnaar bekend gemaakt. Elly Kloostra mocht met haar bijzondere foto van het wad de prestigieuze titel op haar naam zetten.

Deelnemers werden feestelijk ontvangen in de cursusruimte van Foto Hommema. Hier werden na een gezellige introductie, onder het genot van een kop koffie en gebak, de stemmen bekend gemaakt. Er zijn in totaal ruim 1400 stemmen uitgebracht op de foto’s, waarvan Elly 351 op haar naam wist te zetten. Hiermee won zij een fotoafdruk van 70x100cm op glas, een gouden camera én natuurlijk de titel ‘Wadfotograaf van het jaar 2022’. Ook heeft zij een prominente plek gekregen op de website WadFotografie.nl. Een mooi compliment voor haar nog mooiere fotowerk.

Klaas Keizer was een hele goede tweede met 331 stemmen en Marjolein van Roosmalen won de derde prijs met een prachtige opname van de Brandaris en de maan.

Op Wadfotografie.nl vind je de mooiste foto’s van het wad. Er is een grote groep fotografen die hun fotowerk via deze website aanbiedt. Foto’s zijn te bestellen en worden afgedrukt op bijzondere materialen als glas, hout, aluminium, canvas en meer. Mooi voor aan de wand bij u thuis of uw bedrijf! De collectie groeit en een toenemend aantal fotografen meldt zich aan via deze website. Kijk voor meer info op www.wadfotografie.nl